Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου

slide2mouseio

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου επαναλειτουργεί από το 2006. Μέσα από τα ταφικά, κυρίως, ευρήματα της σημερινής μόνιμης έκθεσης ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη, διαμέσου των αιώνων, της ταναγραϊκής τέχνης, και να ενημερωθεί για το ιστορικό των εκθεμάτων, για τους μύθους, τις λατρείες και τις ταφικές πρακτικές με τις οποίες συνδέονται.

Οι επιγραφές, γνήσια και ζωντανά τεκμήρια της αρχαίας ιστορίας του τόπου, παρέχουν πληροφορίες για τις εορτές, την οικονομία, τη διοίκηση και για τις πολιτιστικές και εμπορικές επαφές με άλλες περιοχές. Οι πρόσφατες έρευνες παρέχουν επιπροσθέτως στοιχεία για την ιστορική και μνημειακή τοπογραφία της περιοχής.

Το μουσείο στεγάζεται στο αρχικό κτήριο που ίδρυσε η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία το 1890 Τα εκθέματα του αύλειου χώρου και των πέντε αιθουσών του Μουσείου καλύπτουν το διάστημα από τους προϊστορικούς έως και τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους.

Έκθεση

Αυλή
Προθάλαμος
Αίθουσα Προϊστορικών Χρόνων
Aίθουσα Αρχαϊκών Χρόνων

Αίθουσα Κλασικών Χρόνων
Διάδρομος
Αίθουσα Ελληνιστικών Χρόνων
Αίθουσα Ρωμαϊκών Χρόνων

Πληροφορίες

ΠληροφορίεςΩράριοΑΜΕΑΠρόσβαση
Διεύθυνση : Τανάγρας 38, Σχηματάρι (Νομός Βοιωτίας)
Τηλέφωνο : 2262058220
Email : protocol@thepka.gr
Χειμερινό
Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2016
08:30-15:00
Δυνατότητα πρόσβασης από το πάρκινγκ του Δήμου Σχηματαρίου στο Μουσείο, σε όλους τους χώρους του, και στους χώρους υγιεινής
Με ΙΧ μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στην έξοδο προς Σχηματάρι. Στάθμευση στο πάρκινγκ του Δημαρχείου και πορεία μέσω πεζοδρομημένης διαδρομής έως το Μουσείο. Με ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ Θηβών, στάση Σχηματαρίου.