Δελτίο τύπου για την επίσκεψη κ. Μειμαρακη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                                                                                                      ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ 20/11/2015

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Δελτίο Τύπου

Την 20η Νοεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή επισκέφθηκε τον Δήμο Τανάγρας ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων προεκλογικών συναντήσεων του υποψηφίου προέδρου του κόμματος ,με εκπροσώπους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον κ. Μεϊμαράκη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας , οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές κκ Οικονόμου, Μπασιάκος, Βλάχος καθώς επίσης ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης και ο Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς.

Ο κ. Περγάλιας στην συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο του Δήμου Τανάγρας για την εθνική οικονομία, καθώς στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του Δήμου υφίσταται η Τρίτη βιομηχανική ζώνη της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο ζήτημα της περιβαλλοντικής μόλυνσης της περιοχής , με κυριότερο «κακό παράδειγμα» τον Ασωπό ποταμό. Δεδομένου ότι το περιβάλλον επιβαρύνεται αδιάλειπτα από την έκνομη λειτουργία βιομηχανιών , κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να δεσμευτεί ότι –ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος- θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Ακολούθως , ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στην ιδιαίτερη γεωγραφική θέση του Δήμου Τανάγρας , ο οποίος ουσιαστικά συνδέει το Λιμάνι του Πειραιά με την Βόρεια Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη για την κατασκευή της Περιφερειακής οδού Σκούρτων.

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της παραλίας Δηλεσίου, η οποία αποτελεί τουριστικό πόλο για τον Δήμο Τανάγρας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Κλείνοντας την ενημέρωσή του , ο κ. Περγάλιας έκανε λόγο για το αρχαίο θέατρο Τανάγρας και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής- σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (υποβολή προγραμματικής σύμβασης) – για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την τουριστική προβολή του.

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους τους παριστάμενους. Είπε πως έχει επισκεφθεί κατ’επανάληψη τον Δήμο Τανάγρας, ο οποίος, παρόλα τα προβλήματα ,διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα ως νευραλγικός Δήμος για την βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας.

Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνάντηση και ζήτησε από τους παριστάμενους να τον ενισχύσουν κατά τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, προτάσσοντας την εμπειρία και γνώση του ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με πολύχρονη πορεία στον συγκεκριμένο ιδεολογικό και κομματικό χώρο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ

meim

Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *