Κυψέλη

Κυψέλη

Σύλλογος Νέων, Προβληματισμού και Δράσης περιοχής Τανάγρας

Ο Σύλλογος «Κυψέλη» επιθυμεί να αναπτύξει τη συνεργασία μεταξύ των πολιτών της περιοχής μας, με κίνητρο το ενδιαφέρον για τα προβλήματά της και την διάθεση για συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Η Κυψέλη στεγάζεται σε ένα χώρο που έχει τη δυναμική να γίνει ένας χώρος πολιτισμού και δραστηριοτήτων. Επιγραμματικά οι δράσεις μας είναι:

Βιβλιοθήκη

Ήδη έχουμε δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη του η οποία αριθμεί περίπου 400 βιβλία. Η βιβλιοθήκη αυτή μετεξελίσσεται σε ανοιχτή δανειστική για όλους τους συμπολίτες μας. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια είτε με συμμετοχή του στη διαχείριση των δανεισμών προσφέροντας 1-2 ώρες το μήνα είτε με την δωρεά βιβλίων που δεν χρειάζεται είτε ακόμα και με την προσπάθεια ανεύρεσης νέων τίτλων.
Ψυχαγωγία – Ελεύθερος Χρόνος

Διαθέτουμε τραπέζι pingpong και επιτραπέζια που μπορεί κάποιος να παίξει και σκοπεύουμε να εξοπλίσουμε περαιτέρω το χώρο με υπολογιστές, μουσική, εξοπλισμό για την προβολή ταινιών, κτλ.

Αιμοδοσία

Η Κυψέλη συμμετέχειστην ενημέρωση-καμπάνια για την αιμοδοσία και ήδη έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τους ενεργούς αιμοδότες. Διοργανώσαμε ομιλίες με θέμα την αιμοδοσία σε μαθητές και μεγαλύτερους για καλύτερη ενημέρωση και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση.

Εκδηλώσεις

Η Κυψέλη κάνει πρωτότυπες εκδηλώσεις με ποικίλους σκοπούς, όπως η Φιλανθρωπική τα Χριστούγεννα, με τον κόσμο να διασκεδάζει με stand-up comedy και μουσική, αλλά και να προσφέρει βοήθεια στο συνάνθρωπό του. Διοργανώσαμε το Artn’ Bit Festival, δηλαδή καλλιτεχνικές ημέρες με μουσική, stand up comedy, beach party, εκθέσεις, κ.α.

Ποδήλατο

Προσπαθούμε να εντάξουμε στις δράσεις όλο και περισσότερο το ποδήλατο, το μέλλον της μετακίνησης, και το έχουμε καταφέρει αρκετά, καθώς έχει γίνει πια θεσμός τα τελευταία χρόνια η οργάνωση ποδηλατοπορειών στην περιοχή μας με πολύ μεγάλη συμμετοχή, στα πλαίσια τις ετήσιας πανελλαδικής ποδηλατοπορείας.

Συμμετοχή σε δράσεις

Συμμετείχαμε σε δράσεις, όπως δενδροφύτευση, και σε εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Ασωπού, με ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Εργαστήρια

Εντάσσουμε προγράμματα εκμάθησης δεξιοτεχνιών-χειροτεχνιών. Ήδη πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα για διακοσμητικές εφαρμογές, που έδωσε τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να αντιληφθούν τις δυνατότητές τους, μέσω των πολύ όμορφων δημιουργημάτων τους. Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνοντονται μαθήματα φωτογραφίας από έμπειρο και καταξιωμένο στο χώρο του φωτογράφο.

Η Κυψέλη φιλοδοξεί να εντάξει και να δημιουργήσει όλο και περισσότερες δράσεις και δραστηριότητες. Για να γίνουν πράξη όμως, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση περισσότερων πολιτών. Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στην Κυψέλη και όλοι να βάλουμε λίγο από το χρόνο μας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Καλούμε και νέους από όλες τις περιοχές του Δήμου Τανάγρας να ενταχθούν στο σύλλογό μας.

Ο σύλλογος στεγάζεται στον 1ο όροφο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σχηματαρίου.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  Σωτηρίου Θέμης  6937475118

Ιστοσελίδα: http://www.kipselineon.gr

E-mail: info@kipselineon.gr