Οργάνωση σεμιναρίου με τίτλο: Βασική Υποστήριξη της ζωής και Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδισμός

Ο Δήμος Τανάγρας  και η  ΔΗ.Κ.Ε.Τ σχεδιάζουν την πραγματοποίηση σεμιναρίου με τίτλο: «Βασική Υποστήριξη της ζωής και Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδισμός». Το σεμινάριο οργανώνει και πιστοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

H εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΒΚΑΑ) και στην χρήση Αυτομάτου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) είναι το πρώτο επίπεδο φροντίδας για ένα άτομο που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.

Το εν λόγω σεμινάριο  είναι διάρκειας πέντε ωρών, απευθύνεται στο ενήλικο κοινό καθώς επίσης και σε μαθητές άνω των δεκατεσσάρων ετών.  Οι  εθελοντές εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι στην εκπαίδευση του τομέα «Ανακοπή-Αναζωογόνηση» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης .

Οι εκπαιδευτές θα καθοδηγήσουν  και θα στηρίξουν τους συμμετέχοντες στη διαδικασία μάθησης για την  υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος καρδιακής ανακοπής με απλά μέσα, μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια- ΕΚΑΒ.

Θα πραγματοποιηθεί  εκπαίδευση στον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, ώστε να μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (Απινίδωση), όπως και να τοποθετηθεί ένα θύμα σε θέση ανάνηψης (σημειώνεται ότι ο Δήμος μας διαθέτει μηχάνημα εξωτερικού απινιδωτή).

Επιπλέον οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν  να αντιμετωπίζουν επαρκώς τους ασθενείς με πνιγμονή.

Για την διοργάνωση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η δημιουργία τμήματος 20- 30 ατόμων, η δε ημερομηνία  υλοποίησης θα οριστεί σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στο τμήμα κοινωνικής προστασίας-πολιτισμού-παιδείας Δήμου Τανάγρας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00π.μ-2:00μμ, στο τηλέφωνο 2262057319 (κα Γιαννακού Ελένη).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ

Organosi seminariou

Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *