Άδεια Για Έλληνες
- Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση Ν 1599/86
- Αστυνομική ταυτότητα Ληξιαρχική πράξη γέννησης
- Αγγελία γάμου δημοσιευμένη σε μια ημερήσια τοπική εφημερίδα (ένα αντίτυπο της ίδιας εφημερίδας για τον κάθε ενδιαφερόμενο)
- Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φορολογική δήλωση κλπ.)
- Παράβολο 15€ από την Εφορία
- Για τους ανήλικους απαιτείται δικαστική απόφαση. Για τους διαζευγμένους απαιτείται ληξιαρχική πράξη προηγούμενου γάμου που να αναφέρεται η λύση του (από το Ληξιαρχείο του τόπου που έγινε ο προηγούμενος γάμος). Για τους χήρους απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου
Άδεια για Έλληνες του εξωτερικού
Αφορά όλους τους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό και είναι δημότες του Δήμου Τανάγρας.
- Αίτηση
- Υπεύθυνη Δήλωση (στην οποία θα αναφέρεται ο βαθμός γάμου και η μη ύπαρξη κωλύματος για την τέλεση του)
- Εξουσιοδότηση (σε συγγενικό, φιλικό πρόσωπο ή δικηγόρο όπως καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και παραλάβει την άδεια γάμου)
- Τα παραπάνω τρία έγγραφα συμπληρωμένα με δ/νση Τανάγρας και θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από το κατά τόπους Ελληνικό Προξενείο.
- Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως (από το Ληξιαρχείο του τόπου γεννήσεως)
- Πιστοποιητικό Γεννήσεως από το Δήμο Τανάγρας
- Για τους διαζευγμένους, Ληξιαρχική Πράξη του προηγούμενου γάμου στην οποία να αναφέρετε η λύση του (από το Ληξιαρχείο που ετελέσθει ο γάμος)
- Για τους χήρους, Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου
- Αγγελία γάμου δημοσιευμένη σε μία ημερήσια Τοπική Εφημερίδα με τόπο κατοικίας Δ. Τανάγρας και τα των δύο ενδιαφερομένων ονόματα στα Ελληνικά
Άδεια για αλλοδαπούς
Δικαίωμα για έκδοση άδεια πολιτικού γάμου, έχουν όλοι οι αλλοδαποί που μένουν νόμιμα στην Ελλάδα, έστω και προσωρινά.
- Βεβαίωση του Προξενείου τους στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν κώλυμα γάμου (μεταφρασμένη στα ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών, Αρίωνος 10 Ψυρρή).
- Ληξιαρχική πράξη γέννησης (μεταφρασμένη στα ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών).
- Αγγελία γάμου, δημοσιευμένη σε μια ημερήσια τοπική εφημερίδα (ένα αντίτυπο της εφημερίδας για τον κάθε ενδιαφερόμενο). Τα ονόματα των αλλοδαπών στην εφημερίδα πρέπει να αναγράφονται στα ελληνικά.
- Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (λογαριασμός ΟΤΕ, ΔΕΗ, μισθωτήριο οικίας κλπ.).
- Φωτοτυπία διαβατηρίου ή άδειας παραμονής.
- Τα δημόσια έγγραφα που έχουν συνταχθεί από αλλοδαπή δημόσια αρχή θα πρέπει να προσκομίζονται και στην αρχική τους έκδοση (ξενόγλωσση). Για όσα κράτη έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Χάγης (1961) τα δημόσια έγγραφά τους πρέπει να φέρουν την ειδική επικύρωση της Χάγης (Apostile – N. 1497/84).
- Όσα κράτη δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Χάγης, τα δημόσια έγγραφά τους θα έχουν επικύρωση από την Ελληνική Πρεσβεία της χώρας τους. Εάν δεν υπάρχει η παραπάνω επικύρωση, θα σφραγίζονται από την Πρεσβεία τους στην Ελλάδα και θα επικυρώνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.