NEA

Ανακοίνωση για το πόσιμο νερό στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί
/ /

Ανακοίνωση για το πόσιμο νερό στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί

Ο Δήμος Τανάγρας με αφορμή το έκτακτο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πόσιμο νερό στο δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, ενημερώνει τους Δημότες τα εξής:

Η ΕΥΔΑΠ το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανάγκης πλήρωσης της Λίμνης του Μαραθώνα, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, τροφοδοτεί το δίκτυο παροχής νερού του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού με αρκετά υψηλή πίεση, με επακόλουθο το νερό εισόδου στο ταχυδιυλιστήριο να έχει υψηλή θολότητα και μειωμένη διαύγεια.

Ήδη έχουν γίνει οι αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για την επαναφορά της λειτουργίας του  δικτύου ύδρευσης στην κανονικότητα.

Ο Δήμος κάθε μήνα διενεργεί περιοδικές αναλύσεις για την ποιότητα του νερού που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης, σε πιστοποιημένα εργαστήρια αναλύσεων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ).

Ενδιάμεσα γίνονται και έκτακτες αναλύσεις, για τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας του νερού.

Η τελευταία τακτική ανάλυση έγινε στις 21/7, και έδειξε την πολύ καλή ποιότητα του νερού (τα αποτελέσματά της επισυνάπτονται).  Στις 25/8 έγινε δειγματοληψία για τον τελευταίο έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματά της.

Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, προληπτικά  να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες χρήσεις.

Ο Δήμος θα προβεί άμεσα σε νεότερη ανακοίνωση για το θέμα.

Ο Δήμαρχος

Βασίλης Περγάλιας

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΒΡ 21-7-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού: ΠΥΛΗ- ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ.Ε. ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ”, προϋπολογισμού 349.979,77 ευρώ
Πρόσκληση 12ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 2021