NEA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μήνυμα του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια για την 28η Οκτωβρίου 1940
/ / /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μήνυμα του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια για την 28η Οκτωβρίου 1940

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας στέλνει το παρακάτω μήνυμα:

«Γιορτάζουμε και φέτος μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας. Την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του ηρωικού «ΟΧΙ» του λαού μας απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.

Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους να μας διδάσκει διαχρονικά, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής.

Σήμερα σε χρόνους κρίσιμους και με το διακύβευμα της εποχής να είναι η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης, χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία μας, τοποθετώντας μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μίσος και τον φανατισμό.

Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη: 

Χρόνια πολλά με Υγεία, Δύναμη και οδηγό το έπος του ΄40 να υπηρετούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έμπρακτα την ενότητα, την ομοψυχία και τη συλλογικότητα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του σήμερα, τις προκλήσεις του αύριο και να αγωνιστούμε για να χτίσουμε βήμα-βήμα ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τον τόπο μας!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια Πολλά, Έλληνες!»

Ο Δήμαρχος Τανάγρας

Βασίλης Περγάλιας

Απόφαση πολυμελούς πρωτοδικείου Θηβών για αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών 2023
Ανακοίνωση για  διενέργεια δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό στο ΔΗΛΕΣΙ, την Πέμπτη  2  Νοεμβρίου  2023