NEA

Μήνυμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Βοιωτίας
/ /

Μήνυμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Βοιωτίας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

  • Από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου  να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό  φωτιά στην ύπαιθρο. Η απαγόρευση ισχύει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που εμφαίνεται στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.
  • Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΥΣΗΣ θα χορηγείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης της άδειας καύσης καλαμιάς-σιτοκαλαμιάς.
  • Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 200 έως 5.000 Ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄αριθ. 19/2020 Πυρ/κής Διάταξης.
  • Για κάθε καύση σε υπολείμματα  καλλιεργειών  η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με υπόδειξη του γεωγραφικού στίγματος των αγροτεμαχίων στα οποία σημειώθηκε η πυρκαγιά, η οποία επιβάλλει ποινή περικοπής της επιδότησης στον ιδιοκτήτη-καλλιεργητή του αγροτεμαχίου.
  • Όποιος με πρόθεσή του ή αμέλεια προκαλεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση διώκεται με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του επιβάλλεται Διοικητικό Πρόστιμο έως 60.000 Ευρώ.
  • Μόλις αντιληφθείτε φωτιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199

Ο Διοικητής Π.Υ. Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ιωάννης Ζαμάνης  

Πύραρχος

ανακοινωση-ΠΥ

Ανακοίνωση για διενέργεια δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό στον ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ, την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου 2021
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» προϋπολογισμού δαπάνης 59.998,50€ πλέον ΦΠΑ