Πρόγραμμα Europe In Question (EIQ)

kentriki

Το έργο «Europe In Question», υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020 (Europe For Citizens)» και στο οποίο συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

  1. Δήμος Τανάγρας, Ελλάδα (Επικεφαλής Εταίρος)
  2. Siawns Teg, Ηνωμένο Βασίλειο
  3. Forestry Municipalities Association of Comunitat Valenciana, Ισπανία
  4. The Innovation and Development Institute Principe Real, Πορτογαλία
  5. Foundation for the Promotion of Social Inclusion, Μάλτα
  6. Development Immigration Cooperation Association-DICA ONLUS, Ιταλία
  7. Empaatia NGO, Εσθονία

Στόχος του έργου είναι να δοθεί το βήμα στους πολίτες ώστε να εκφραστούν για το είδος της Ευρώπης που ονειρεύονται και θέλουν, εμπλέκοντάς τους ουσιαστικά πιο έντονα στις διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστούν με κοινή στρατηγική τα κοινά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια διαφαίνεται ότι η ιδέα την ενωμένης και δυνατής Ευρώπης σταδιακά αποδυναμώνεται από τη συλλογική συνείδηση ενώ γεγονότα όπως το «BREXIT», το προσφυγικό, η οικονομική κρίση και η έξαρση της τρομοκρατίας εντείνουν το φαινόμενο. Πλέον έχει παρατηρηθεί ότι οι πολίτες χάνουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους προς την Ε.Ε., μη συνειδητοποιώντας τα οφέλη και τα προνόμια που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία 60 χρόνια.

Η συμμετοχή των πολιτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της διοργάνωσης επτά διημέρων forums/συνεδρίων σε επτά χώρες της Ε.Ε. στις οποίες θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες όλων των εταίρων και όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης, την αναγνώριση των ωφελειών καθώς και των δυσκολιών που υπάρχουν, ενώ στόχος είναι τα αποτελέσματα των διεργασιών να είναι προσβάσιμα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και θεσμούς μέσω εργαλείων διάχυσης και δημοσιότητας.

Το έργο «Europe In Question» χρηματοδοτείται 100% από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Europe For Citizens 2014-2020, έχει συνολικό προϋπολογισμό 150.000€ και διάρκεια 24 μήνες.

Για να δείτε όλες τις δράσεις του Δήμου Τανάγρας, κάντε κλικ ΕΔΩ