NEA

Ανακοίνωση για αναλύσεις από το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Θωμά & Κλειδιού
/ /

Ανακοίνωση για αναλύσεις από το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Θωμά & Κλειδιού

Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος,  ο Δήμος μας προέβη σε έκτακτη δειγματοληψία , στον Άγιο Θωμά  το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021.

Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί  η ποιότητα του πόσιμου νερού, ιδιαίτερα  στην παράμετρο της θολότητας,  η οποία σε εσωτερικές μετρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα είχε βρεθεί σε μεγαλύτερα από τα συνήθη επίπεδα. Ελήφθησαν δείγματα από σημεία του οικισμού προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εικόνα της ποιότητας  του πόσιμου νερού και μετρήθηκαν οι βασικές χημικές παράμετροι, με κύρια παράμετρο μέτρησης την θολότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων η θολότητα πλέον κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις εσωτερικές μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, εξαιτίας των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο ΤΧΔ και στις δεξαμενές. Οι υπόλοιπες χημικές παράμετροι που εξετάστηκαν είναι ικανοποιητικές, ενώ η ανίχνευση χλωρίου σε όλα τα δείγματα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και οι μικροβιολογικές παράμετροι, αν και δεν μετρήθηκαν, θα είναι εντός των ορίων, λόγω της αυξημένης τιμής ανίχνευσης του χλωρίου.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα αποτελέσματα δειγματοληψιών που έγιναν στην είσοδο και την έξοδο του ταχυδιυλιστηρίου, όπου θα υπάρχουν και αποτελέσματα για τις μικροβιολογικές παραμέτρους.

Ο Δήμος μας, με γνώμονα πάντα την χορήγηση υψηλής ποιότητας πόσιμου ύδατος , θα συνεχίσει τις εργασίες συντήρησης στο ΤΧΔ Αγίου Θωμά για να αποκαταστήσει την θολότητα του νερού σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Μέχρι την ανακοίνωση και των νεότερων αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδίου, προληπτικά και μόνο (παρόλο που το νερό δεν κρίνεται ακατάλληλο), να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες χρήσεις.

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΙΑ ΒΟΥΓΙΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 28-8-2021_page-0001
Πρόσκληση υποψηφίων απογραφέων για την απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή
Πρόσκληση για την 32η/2021 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής