NEA

Ανακοίνωση για αναλύσεις νερού από το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Θωμά και Κλειδιού
/ /

Ανακοίνωση για αναλύσεις νερού από το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Θωμά και Κλειδιού

Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος,  ο Δήμος μας  προβαίνει σε συνεχείς δειγματοληψίες στο ταχυδιυλιστήριο, καθώς και στο δίκτυο ύδρευσης του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού .

Οι  δειγματοληψίες πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί  η ποιότητα του πόσιμου νερού, όσον αφορά τις χημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους του πόσιμου νερού.

Μετά τον καθαρισμό των δεξαμενών του ταχυδιυλιστηρίου, έχουν γίνει δειγματοληψίες  και έχουν σταλεί στα εργαστήρια που κάνει ο Δήμος όλες τις αναλύσεις του νερού (Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών), καθώς και στο μικροβιολογικό εργαστήριο του κ. Αναστασίου Τσαπουρνιώτη στην Χαλκίδα.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έχουν γίνει στα  Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών με ημερομηνία δειγματοληψίας 6/9/21, προκύπτει ότι όλες οι μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από διάφορα σημεία ( ταχυδιυλιστήριο, καφέ Παπαμήτρου στον Αγιο Θωμά και βρύση εκκλησίας στο Κλειδί) έχουν μηδενικό αποτέλεσμα στο αποτέλεσμα των μικροβιολογικών παραμέτρων. Είναι δηλαδή αυτό που απαιτείται σύμφωνα με την νομοθεσία, για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Όσον αφορά τις χημικές παραμέτρους, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις που έχουν γίνει στο διυλιστήριο, η θολότητα είναι πολύ χαμηλή, ενώ το αργίλιο δεν είχε ακόμη έρθει στα όρια των παραμέτρων που ορίζονται από την Υπουργική απόφαση.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έχουν γίνει στο μικροβιολογικό εργαστήριο του κ. Αναστασίου Τσαπουρνιώτη στην Χαλκίδα με ημερομηνία δειγματοληψίας  7/9/21, προκύπτει ότι όλες οι μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από διάφορα σημεία (ταχυδιυλιστήριο, καφέ Παπαμήτρου στον Άγιο Θωμά και βρύση εκκλησίας στο Κλειδί) έχουν μηδενικό αποτέλεσμα στο αποτέλεσμα των μικροβιολογικών παραμέτρων. Είναι δηλαδή αυτό που απαιτείται σύμφωνα με την νομοθεσία, για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Όσον αφορά τις χημικές παραμέτρους, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις που έχουν γίνει στο διυλιστήριο, η θολότητα είναι αρκετά πιο χαμηλή από την προηγούμενη ανάλυση, ενώ το αργίλιο έχει έρθει πλέον στα όρια των παραμέτρων που ορίζονται από την Υπουργική απόφαση.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι οι τιμές των παραμέτρων της θολότητας και του αργιλίου, που παρακολουθούνται συνεχώς με συνεχείς δειγματοληψίες, είναι συνεχώς μειούμενες και ήδη έχουν έρθει σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.

Συμπερασματικά λοιπόν προκύπτει ότι το νερό στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί με τις παραπάνω παραμέτρους,  είναι πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο Δήμος μας, με γνώμονα πάντα την χορήγηση υψηλής ποιότητας πόσιμου ύδατος , θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού, έτσι ώστε να διατηρείται στα πλαίσια που ορίζουν οι Υ.Α.,  για άριστη ποιότητα νερού, όχι μόνο στην περιοχή του Αγίου Θωμά άλλα  και σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι δειγματοληψίες γίνονται από  αρμόδιο και υπεύθυνο υπάλληλο του Δήμου, μαζί με υπεύθυνο των εργαστηρίων που εκτελούν τις αναλύσεις, με τα κατάλληλα υλικά και συνθήκες , καθώς και την σωστή μεθοδολογία σύμφωνα με τις Υ. Α.  και όχι με οποιουσδήποτε περιέκτες και τις οποιεσδήποτε συνθήκες δειγματοληψίας.

Ο Δήμαρχος

Περγάλιας Βασίλειος

Δημος ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΝΕΡΑ 7 ΣΕΠΤ 21

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ 6_9_21

ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΒΡΥΣΗ ΚΛΕΙΔΙ 06092021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δήμος Τανάγρας: Πανέτοιμες να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας
Πρόσκληση για την 33η/2021 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής